.English :
The essence of Parisian gastronomy: the Angelina tearoom. There, forget the tea for a minute, the prized item to order is the house chocolate, « l’africain »: it’s think, luscious, and always come with the house cream of chantilly, i am drooling my friends.
If your are in the mood for a « hearty eat », you must also go with a delicious mont-blanc, specialty of the house: cream of chestnut, meringue and creme of chantilly.
After that you will not be hungry for at least 2 days, I have never seen anyone finish the chocolate AND the mont blanc. I almost managed once, but no, it’s too much.
For me, the only damper at Agenlina’s is: the room downstairs that’s noisy, too big, well can be rather dreadful. But the upstairs is much cozier. There are always quite a bit of people on Saturdays, but don’t let it fluster you. It’s big in the inside, there will be a place for you 🙂
Français :
Monument de la gastronomie parisienne : le salon de thé Angelina. Là bas, oubliez le thé tout de suite, ce qu’il faut à tout prix prendre c’est le chocolat maison “l’africain” : épais, savoureux et toujours accompagné de sa chantilly maison, j’en salive mes amis.
Si vous êtes en mode “grosse gourmande” il faut l’accompagner d’un délicieux mont-blanc, spécialité de la maison : crème de marrons, meringue et crème chantilly.
Après ça vous n’aurez plus faim pendant 2 jours, je n’ai jamais vu personne finir le chocolat ET le mont blanc, j’y suis presque parvenu mais non, trop c’est trop.
Seul bémol pour moi chez Angelina : la salle du bas qui est bruyante, trop grande et ma foi un peu moche quand même. L’étage est bien plus cosy. Il y a toujours un peu de monde le samedi, mais ne vous laissez pas démonter, c’est grand à l’intérieur, il y aura de la place pour vous 🙂
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